2 Ekim 2010 Cumartesi

FENERBAHÇE GENÇLERBİRLİĞİ MAÇININ TÜM GOLLERİNİ VE ÖZETİNİ İZLE SEYRET


Fener’in Niang’ı var

Fenerbahçe - Gençlerbirliği canlı maç yayını
Fenerbahçe kendi sahasına konuk ettiği Gençlerbirliği'nin Niang'ın müthiş oyunu ile 3-0 mağlup etti. Fenerbahçe 7. haftada kendi seyircisi önünde 3 puanı 3 golle aldı.



Spor Toto Süper Lig'de 7. hafta maçında Fenerbahçe sahasında Gençlerbirliği'ni ağırladı. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan mücadeleyi sarı lacivertli ekip 3-0 kazandı.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 21. dakikada Mamadou Niang, 25. dakikada kendi kalesine Aykut ve 87. dakikada Andre Santos kaydetti.

Gol yollarında Fenerbahçe'nin etkili ismi Niang, yükselen formunu sürdürdü. Tecrübeli golcü bir gol atarken, ikinci golde de payı büyüktü. Son golde ise takımı kontratağa çıkartarak golün hazırlayıcısı oldu. Senegalli futbolcu gol sayısını da 7'ye yükseltti.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 13'e yükseltirken, Gençlerbirliği ise 8 puanda kaldı.

Önümüzdeki hafta Fenerbahçe deplasmanda Konyaspor ile, G.Birliği de sahasında Medical Park Antalyaspor ile oynayacak.

foto_1.jpg



yayin_1.gif







11'İNİ BULDU

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği ile yaptıkları maçın 11'ini, geçen hafta Kasımpaşa maçının ikinci yarısında sahaya sürdüğü kadrodan oluşturdu.

Sarı-lacivertli ekibin 6-2'lik farklı skorla kazandığı maçın ikinci yarısına başlarken savunmada iki değişiklik yapıp Bilica ve Andre Santos'u oyundan alarak, Yobo ve Caner'i sahaya süren Kocaman, Gençlerbirliği karşısında da bu iki futbolcunun yer aldığı kurguyla 11 kişilik kadrosunu saha sürdü.

Kasımpaşa maçının ilk yarısının ardından oyundan alınan Bilica, Gençlerbirliği maçının 18 kişilik kadrosunda yer almazken, Andre Santos yedekler arasında kaldı.

G.Birliği'nde ise kart cezalısı futbolcu bulunmazken, sakatlıkları nedeniyle Mustafa, Harbuzi, Curri, Zec, Mehmet Akgün ve Stewart kadroda yer almadı.

KAZIM İLK KEZ MAÇ KADROSUNDA

Fenerbahçe'de Aykut Kocaman'ın Gençlerbirliği maçı için belirlediği 18 kişilik kadroda dikkat çeken bir diğer futbolcu da Kazım oldu. Geride kalan 6 haftada Kazım'ı 18 kişilik kadrolara almayan teknik direktör Kocaman, Gençlerbirliği önünde kadroya Kazım'ı da dahil etti.

Sakatlıkları bulunan kaleci Volkan ve savunma oyuncusu Gökhan Gönül'ün tedavileri tamamlanarak, karşılaşmaya hazır duruma getirildi. Fenerbahçe'de ligde 1. ve 2. haftalarda 18 kişilik kadrolarda yer aldıktan sonra, son 4 haftada kadroya giremeyen İlhan da Gençlerbirliği maçıyla kadroda yer buldu.

Sarı-lacivertlilerde, sakatlıkları nedeniyle tedavileri süren Stoch, Özer, Uğur ve genç futbolcu Berk ile Semih, Bekir ve Cristian da maç kadrosunda yer almadı.

GALİBİYET 'GELİYORUM' DEDİ

Taraftarının desteğiyle mücadele başlayan Fenerbahçe, rakip kalede baskısını kurarak gol aradı. 5. dakikada Alex de Souza'nın şutu üst direkten geri dönerken; 9. dakikada Mehmet Topuz'un sert vuruşunu kaleci Özkan kurtardı.

21. dakikada sol kanattan etkili gelen Fenerbahçe aradığı golü buldu. Caner Erkin altıpas içine yaptığı ortaya iyi yükselen Mamadou Niang'ın kafa vuruşu direk dibinden ağlarla buluştu ve sarı lacivertli ekip 1-0 öne geçti: 1-0

Bu golün sadece 4 dakika sonrasında sarı lacivertli ekibin Senegalli golcüsü bir kez daha sahneye çıktı. Sol kanatta aldığı topla Kulusic'e ters bir çalım atarak ceza sahası içinde kaleci Özkan ile karşı karşıya kalan Niang'ın altıpas bölgesine çıkarttığı pasa ters bir dokunuş yapan Aykut, meşin yuvarlağı kendi kalesine gönderdi: 2-0

İlk yarıda son 20 dakika tempo düşüren Fenerbahçe karşısında Gençlerbirliği rakip kalede tehlike oluşturmaya başladı. Cem Can, Orhan Şam ve Serkan Çalık ile pozisyon üreten Ankara ekibi son vuruşlarda yanlış tercihler yaptı ve ilk yarı sarı lacivertli ekibin 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

SELÇUK ŞAHİN SAKATLANDI, TOPUZ ÖN LİBEROYA GEÇTİ

İkinci yarının 53. dakikasında ikili mücadele sırasında kasığından sakatlanan Selçuk Şahin oyuna devam edemedi. Önce ayağa kalkan Selçuk Şahin, bir süre saha kenarında kendisini sınadı. Ağrısı devam eden Fenerbahçeli futbolcu sahayı sedye üzerinde terk etti. Selçuk'un yerine ise Andre Santos oyuna girdi.

Bu değişikliğin ardından ön liberoda Mehmet Topuz ve Emre ikilisi yer alırken; Dia sağ kanatta, Adnre Santos sol kanatta görev yaptı.

GENÇLERBİRLİĞİ 10 KİŞİ!

Ankara ekibinde Jedinak 57. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. 50. dakikada Mehmet Topuz'a arkadan yaptığı müdahale sonrası ilk sarı kartını gören Jedinak, 67. dakikada bu kez Niang'ı orta alanda kontratağa çıkarken düşürdü. Hakem Fırat Aydınus bir kez daha sarı kartına başvurdu ve Gençlerbirliği'nin orta alan oyuncusunu oyun dışı bıraktı.

PERDEYİ SANTOS KAPATTI

İkinci 45 dakikada sakin bir futbol oynayan, topa hakim olarak tempoyu düşüren Fenerbahçe, rakip kaleye de çok fazla gitmedi. Gençlerbirliği 10 kişi kaldıktan sonra direnci iyice kırıldı ve sarı lacivertli ekibe teslim oldu.

Mücadelenin 82. dakikasında Issiar Dia'nın yerine oyuna giren Kazım Kazım ise bu sezon ilk kez ligde forma giyme şansı buldu.

87. dakikada Niang'ın uzun pasına hareketlenen Gökhan Gönül kaleciyle karşı karşıya kaldı. Hemen sağında takım arkadaşı Andre Santos'a pasını verdi. Brezilyalı futbolcu meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi ve Fenerbahçe 3-0'ı yakaladı. Bu gol aynı zamanda maçın da sonucunu tayin etti. Sarı lacivertli ekip, rahat bir galibiyet elde ederek zirve yarışında 'ben de varım' dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder